Eesti piiril tabati Šveitsis juveelivargustes süüdimõistetu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiril tabati kallite kellade ja väärisehete varas.
Piiril tabati kallite kellade ja väärisehete varas. Foto: SCANPIX

Šveitsi kohtu poolt mitmete juveelivarguste eest vangi mõistetud, kuid karistuse eest pakku läinud Eesti kodanik tabati septembri lõpus Koidula piiripunktis.

Piiril tabatud 39-aastane Garri võeti kohtu loal vahi alla kuni selgub tema võimalik Šveitsile väljaandmine, vahendab ERR Uudised.

Šveitsi kohus mõistis mehele kolmest juveeliärist hinnaliste kellade ja väärisehete varguse eest ühe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse ning nüüd on riigil 40 päeva Eestile väljaandmistaotluse esitamiseks.

Süüdistuse järgi lõhkus Garri 2007. aasta veebruaris Solothurnis ühe juveeliäri vitriinid ja varastas sealt kellasid ja muid väärisasju 46 000 Šveitsi frangi ehk 450 000 krooni väärtuses.

Samasugused kuriteod pani mees toime ka sama aasta juunis Luzernis ja Solothurnis, tekitades kokku 14 000 Šveitsi frangi ehk ligi 140 000 krooni ulatuses kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles