Eesti keeles nõutavast rohkem aineid õpetavad vene koolid saavad riigilt toetust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-vene sõnaraamat.
Eesti-vene sõnaraamat. Foto: Peeter Langovits

Haridus- ja teadusministeerium toetab ka sellel õppeaastal vene õppekeelega gümnaasiume, kus gümnaasiumiastmes toimub eestikeelne aineõpe riiklikus õppekavas ettenähtust suuremas mahus.

Praegu on gümnaasiumides kohustuslik õpetada eesti keeles nelja ainet: eesti kirjandust, ühiskonnaõpetust, muusikat ja ajalugu.

Koolidele, kes õpetavad nendele ainetele lisaks eesti keeles ka matemaatikat, bioloogiat, geograafiat, keemiat, füüsikat, inimeseõpetust, kunsti või kehalist kasvatust, maksab riik täiendavalt 70 000 krooni ühe õppeaine kohta, kuid mitte rohkem kui 500 000 krooni ühe kooli kohta.

Kui eelmisel õppeaastal toetas ministeerium 41 gümnaasiumi 6 950 000 krooniga, siis tänavu toetatakse 48 gümnaasiumi kokku 9 110 000 krooniga - seega õpetab enamus vene õppekeelega koole eesti keeles aineid kohustuslikust enam. Kuus gümnaasiumi õpetab eesti keeles üheksat või rohkemat ainet.

Kokku on Eestis käesoleval õppeaastal 62 vene õppekeelega või kakskeelset gümnaasiumi, nende seas seitse täiskasvanute gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles