Nõukogude ajal kindlustuse ostnud mees sai üllatava rahasumma

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii rubla-, krooni- kui euroajal intresse kogunud kindlustus osutus praeguse elukalliduse juures naeruväärseks.
Nii rubla-, krooni- kui euroajal intresse kogunud kindlustus osutus praeguse elukalliduse juures naeruväärseks. Foto: Mati Hiis / ÕL

Nõukogude ajal pulmakindlustuse sõlminud mees läks poja kindlustamiseks 25 aastat hoiustatud raha välja võtma, kuid sai pangakontole ootamatu rahasumma.

Toonane üliõpilane Illimar Maasing astus 15. mail 1990. aastal sisse NSVL Riikliku Kindlustuse Peavalitsuse uksest, et kindlustada rahaliselt oma aastavanuse poja tulevik. Selleks sõlmis ta 1000-rublase väljamaksesummaga pulmakindlustuse. Pulmakindlustus tähendas, et kui ta laps saab täisealiseks ja abiellub, makstakse talle välja aastatega intresse kogunud kindlustussumma. Kui laps ei abiellu, makstakse talle summa välja 25-aastaseks saamisel.

Maasing tegi tol ajal pea nelja kuupalga suuruse sissemakse – 804 rubla ja 90 kopikat. Eelmisel aastal jõudis Maasingu poeg vajalikku ikka ning isa soovis pojale kogutud raha välja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles