100 ja 110 märgid korjatakse maanteedelt ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärkide paigaldamine.
Liiklusmärkide paigaldamine. Foto: Liis Treimann

Homse tööpäeva jooksul tühistatakse Eesti riigimaanteedel suurima lubatud sõidukiiruse 100 ja 110 km/h kehtivus.

Suurimaks lubatud sõidukiiruseks jääb edaspidi 90 kilomeetrit tunnis, teatas Maanteeinfokeskus.

«Seoses soodsate ilmastikuoludega pikendas maanteeamet 28. septembril suurimate lubatud sõidukiiruste kehtivuse aega oktoobrikuusse,» ütles maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar eelmisel nädalal. Tema sõnul jälgib maanteeamet pidevalt ilmastikuprognoose ja nendest sõltuvalt võtab vastu otsuse suurimate lubatud sõidukiiruste kehtivuse tühistamise kohta.

Seadusega ette nähtud kord lubab asulavälistel teedel suurimat lubatud sõidukiirust A- ja B-kategooria sõidukitele suurendada 100 ja 110 kilomeetrini tunnis ajavahemikul mai-september. Maanteeametil on aga õigus sõltuvalt tee- ja ilmastikuoludest suurima lubatud sõidukiiruse ajavahemikku lühendada või pikendada.

Maanteeamet tõstis piirkiirust tänavu suveks kokku ligi 780 kilomeetril, sellest 133 kilomeetrit moodustasid maanteed, millel võis liikuda kuni 110 kilomeetrit tunnis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles