Tabasalu tunneli ehitus jõudis järgmisse faasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevast tunnelit esialgu veel näha ei ole.
Tulevast tunnelit esialgu veel näha ei ole. Foto: Liis Treimann

Tabasalu mäel on kergliiklustee tunneli ehitus jõudnud nii kaugele, et autod saavad seal mööda teed sõita ega pea töömaa juures enam teelt kõrvale pöörama.


Siiski kehtib seal veel kiirusepiirang 30 kilomeetrit tunnis ja nii tunneli kui otsapidi Tallinna ulatuva kergliiklustee valmimiseni läheb siiski veel veidi aega. «Tunneli juures puuritakse põsed ning kaevatakse see tee alt tühjaks ja ongi valmis,» lausus Harku abivallavanem Vello Viiburg.

Kui kaua selleks aega kulub, tuleb tema sõnul ehitaja käest küsida. «Nad tegid meile taotluse pikendada töö valmimise tähtaega 15. novembrini. Selleks ajaks peaksid kõik tööd olema valmis ja meile üle antud,» ütles abivallavanem.

Kui palju ehitajale lisaaega antakse ja kui pika perioodi eest hiljem trahviraha nõutakse, vajab tema sõnul veel arutamist. «Eks me ootame ise ka pikisilmi, et see tunnel ükskord valmis saaks,» ütles Viiburg.

Tabasalust Tallinna kulgev kolme ja poole kilomeetri pikkune kergliiklustee peaks valmis saama 15. oktoobriks. Kui tunneli rajamine välja arvata, ei häiri ülejäänud tee-ehitus autoliiklust ning seal tundub ehitaja töödega graafikus püsivat. Viiburgi sõnul peaks kergliiklustee selle nädala jooksul asfalteeritud saama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles