Õiguskantsler uurib Tallinna sõidupiletite hinnatõusu veel kuu aega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite meeleavaldus piletihindade tõusu vastu.
Tudengite meeleavaldus piletihindade tõusu vastu. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Õiguskantsler Indrek Tederil kulub veel kuu, et otsustada, kas Tallinna linnas tudengitele sõltuvalt elukohast erinevate ühistranspordi kasutamise hindade kehtestamine on seaduslik või mitte.

Teder teatas täna Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlauale (TÜÜL), et loodab lähema kuu aja jooksul lõplikule seisukohale jõuda.

«Üliõpilased ootavad kannatamatult õigukantsleri otsust,» kinnitas TÜÜLi juhatuse esimees Triin Kukk. «Oleme  seisukohal, et erinevate piletihindade kehtestamine üliõpilastele sõltuvalt elukohast oli seadusevastane ning võitleme edasi üliõpilaste õiguste eest.»

Kukk lisas, et tudengiliit pöördus piletihindade küsimuses ka Euroopa Komisjoni poole, kus see menetlusele võeti.

TÜÜL esitas eelmise aasta lõpus õiguskantslerile avalduse, milles paluti võtta seisukoht Tallinna linnavolikogu otsuse suhtes, millega kehtestati erinevad sõidupiletite hinnad pealinnas elavatele ja väljastpoolt Tallinna pärit tudengitele.

TÜÜL oli seisukohal, et Tallinna linnavolikogu otsus on vastuolus põhiseaduse, ühistranspordi seaduse ja Euroopa Liidu siseturu reeglitega.

Tallinna linnavolikogu võttis 2009. aasta detsembris vastu määruse, millega tõsteti alates selle aasta esimesest jaanuarist sõidupiletite hindasid väljastpoolt pealinna pärit tudengitele üle 300 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles