Valgamaal algab noorkotkaste ja kodutütarde suvine suurlaager

Liis Vaksmann
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorkotkad ja kodutütred mullu Järvamaal.
Noorkotkad ja kodutütred mullu Järvamaal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pea 400 noorkotkast ja kodutütart koguneb täna Valgamaale Madsa spordibaasi, kus neid ootab ees neli tegusat laagripäeva.

«Igal aastal toimub laager erinevates Eestimaa paikades. See on ka laagri korraldamisel omaette eesmärk külastada Eestimaa eri maakondi,» ütles kodutütarde peavanem Angelika Naris.

«Kuna soovijaid laagris osalemiseks on niivõrd palju, siis on osalejatele kehtestatud kindlad reeglid: igast maakonnast saab osaleda ainult 10 poissi ja sama palju tüdrukuid koos oma juhendajatega. Sel aastal on esindatud ka külalised Lätist, Leedust ja politsei lapsed,» rääkis Naris.

Täna toimub laagri pidulik avamine ning õhtul ootab ees palju mängulisi tegevusi, homme lähevad osalejad metsa orienteeruma. Laagri kolmandal päeval käivad lapsed ülesandeid lahendamas kuues tegevuspunkis. «Tegemist on nii-öelda õpitubadega, kus on esindatud nii käeline kui sportlik tegevus,» selgitas Naris, kelle sõnul on õhtud planeeritud ühisteks tantsu ja lauluga seotud tegevusteks.

14. korda toimuva laagri viimase päeva hommik on kava kohaselt samuti sportlik ning kulmineerub laagri lõpetamisega. Järgmisel korral leiab suurlaager aset Raplamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles