Poja sünnipäev päädis kirjeldamatu tragöödiaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Tõrvandi alevikus.
Õnnetuspaik Tõrvandi alevikus. Foto: Kalev Saar / Postimees

Tõenäoliselt tundsid väikemehe sünnipäevaks valmistunud vanemad pühapäeva hommikul rõõmu, et ilm oli ilus ja isegi muidu üsna tuulises Tõrvandis võrdlemisi tuulevaikne. Sellest pidi tulema tore päev.

Sama mõtlesid nähtavasti ka emad-isad, kes jätsid oma lapsed Aasa tänava aeda omavanustega hullama. Peo üheks atraktsiooniks pidi saama Postimehe andmetel punane batuut, millelt võib võidu liugu lasta. Täispuhutava batuudi keskel oli veel poisile meelepäraselt auto.

Aiast alla poole kilomeetri kaugusel asuva Tartu lennujaama mõõtmine näitas, et tuul oli kella 17.40 paiku 9,8 sõlme sekundis (5 meetrit sekundis), puhanguti 13 sõlme ehk 6,7 meetrit sekundis. Ühesõnaga, ei mingit erilist tuult.

Ent ometi juhtus just sel kellaajal miski, mida hoolsaimgi lapsevanem ei oska karta isegi mitte kõige absurdsemates õudusunenägudes.

Copy
Tagasi üles