Politsei innustab inimesi helkurit kandma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi lastele õpetati, et helkur tuleb kinnitada paremale poole põlve kõrgusele.
Sindi gümnaasiumi lastele õpetati, et helkur tuleb kinnitada paremale poole põlve kõrgusele. Foto: Erakogu

Maanteeamet andis politsei- ja piirivalveametile 80 000 helkurit, mis jagatakse pimedal ajal liikuvatele helkurita jalakäijatele.

«Helkur on odav, kuid väga efektiivne elukindlustus,» sõnas Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets.

Prefektuurides on helkurite jagamine juba alanud, kuid aktiivne ennetuskampaania algab oktoobri lõpunädalal ning kestab kogu novembrikuu.

Kasemetsa hinnangul peavad jalakäijad end pimeda-aja saabudes kindlasti autojuhile paremini märgatavaks tegema, sest hämaras on teedel nähtavus piiratud ning aastaajale iseloomulikud  ilmastikutingimused nagu vihm, lumi ja udu segavad vaatevälja veelgi.

Samamoodi tuleb autojuhtidel sõiduvõtete valikul arvestada, et tee ääres võib liikuda  jalakäija, kellest peab olema valmis ohutult mööduma.

Kasemetsa sõnul on nii politsei kui ka maanteeamet aastate lõikes välja jaganud nii palju helkureid, et neist peaks jätkuma peaaegu kõigile Eesti elanikele.

«Kahjuks näitab aga statistika kurb pilt seda, et nii mitugi traagilise tagajärjega liiklusõnnetust oleks võinud ära hoida kasutades helkurit,» nentis Kasemets.

2011. aasta 1. jaanuarist jõustuva uue liiklusseaduse järgi on  jalakäijal kohustus kanda helkurit või valgusallikat halva nähtavuse korral või pimedal ajal ning samuti liikudes valgustatud kõnniteel või maantee lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles