Sariroolijoodik seisis kolmandat korda kohtu ees

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valges kampsunis Villu Leegen astus täna oma kaitsja kõrval, pilk maas, Harju maakohtu saali, sest musta minevikuga Leegenit süüdistati taas kahel korral üliraskes joobes autorooli istumises.

Hetkel veel A-, B- ja C-kategooria juhtimisõigusega Leegenit süüdistati möödunud aasta oktoobri lõpus Tallinnas Randvere teel mootorsõiduki Mercedes-Benz Sprinter juhtimises, olles 3,44-promillises joobeseisundis.

Kolm päeva hiljem, novembri algul sõitis Leegen süüdistuse kohaselt ligi 10 kilomeetrit Harjumaalt Viimsi vallast kuni Tallinna Narva maantee ja Pronksi tänava ristmikuni valge Mercedese roolis, olles 3,31-promillises joobeseisundis.

Leegen on viimast süütegu tunnistanud ja öelnud, et kahetseb.

Oktoobrikuus Tallinnas Randvere teel sõitmist aga mees ei tunnista. Mehe väitel tabas politsei ta Viimsist hotelli parkla eest autost, kus tal oli plaanis ööbida, kuid kohalt Leegen enda sõnul ei liikunud.  

Kaitsja Hannes Olli hinnangul puuduvad tõendid, et oktoobris juhtunut tunnistada, kuna ainsaks ja peamiseks tõendiks on patrullpolitseiniku ütlused.

Tunnistaja, seitsmeaastase staažiga Põhja prefektuuri patrullpolitseinik, kinnitas täna kohtusaalis, et tegu on sama mehega, kelle ta oktoobris kinni pidas. Leegen aga väitis vastu, et välimus on petlik, kuna ka tema oma lapsed ei tunne teda enam ära, sest kõhunäärmepõletiku, pankreatiidi tõttu on mees palju alla võtnud ning nüüdseks on tema pikad juuksed asendunud paarisentimeetrise soenguga.

Kaitsja Hannes Olli hinnangul ei mäletanud tunnistaja piisavalt hästi vajalikke asjaolusid. Lisaks ütles kaitsja, et leidis tunnistaja jutust vastuolusid.

Süüdistatav Leegen kinnitas kohtuvande all, et haigusest lähtuvalt püsib ta nüüd alkoholist prii. «Pankreatiit on ampull eluks ajaks,» rääkis ta oma haigusest. Kaitsja kinnitusel on Leegenil nüüd töökoht ning tema igapäevaelu ja käitumine on muutunud nii, et täna ta kellelegi ohtu ei kujuta.

Prokurör Rainer Amur, kes avaldas kahetsust, et on sunnitud sama roolijoodikuga teist korda kohtuma, tunnistaja jutus vastuolusid ei leidnud. Amur tõi välja, et süüdistatava elustiili muutus on toimunud pärast kuritegude toimepanemist ning leidis, et see võib olla strateegiline käik. 

Prokurör palus kohtul Leegen mõlemas süüdistuses süüdi mõista ning talle karistuseks määrata kaheaastane vangistus. Lisakaristusena palus prokurör Leegenilt kolmeks aastaks juhtimisõiguse äravõtmist.

Kaitsja hinnangul oleks põhjust mõjutusvahendina kaaluda vanglakaristusest leebemaid karistusvahendeid. Kohtualune Villu Leegen ütles, et ta on oma tegudest õppinud ning loodab, et saab end tõestada.

«Kui filmimaailmas oleks tegemist kangelasega, siis reaalses maailmas on tegu antikangelasega. Kui filmimaailmas on iga järg, mis tehakse, alati hullem, siis ka pärismaailmas on stsenaarium sarnane. Villu Leegeni iga järgnev tegu on joobeastmetest rääkides läinud aina raskemaks,» ütles prokurör.

«Viimase seitsme ja poole aastase kogemuse põhjal Villu Leegenile vastast ei ole. Kui mõelda, et üliraskes joobeastmes inimene on liikluses, siis on see hirmus,» lisas ta.

Prokuröri sõnul pole varasemad Leegenile määratud karistused vilja kandnud, juhtides tähelepanu sellele, et kaks kuud ja üheksa päeva pärast vanglast vabanemist istus Leegen taas purjus peaga autorooli. «Korduvate roolijoodikute koht on vanglamüüride taga, kus nad ei saa kellelegi halba teha,» lisas ta.

Kohus langetab otsuse 15. juuli hommikul kell 10.

25. veebruar 2013 seisis Leegen kohtu ees süüdistatuna roolijoodikluses. Kohus mõistis talle tingimisi vangistuse kolm kuud ja 27 päeva, lisakaristusena võeti mehelt üheks aastaks autojuhtimise õigus, kuid sellest hoolimata oli Leegen novembris taas autoroolis.

16. aprillil 2014 seisis Leegen kohtu ees teoga, millega ta kurikuulsaks sai. Lisaks sellele, et mees oli joobes, puudus tal juhtimisõigus ning ta seadis ohtu teiste liiklejate elu ja tervise, põgenedes politsei eest kuni Harju mäe trepist alla sõitmiseni. Seekord teda kohtumajast välja ei lastud, vaid talle avanesid vanglaväravad. Talle mõisteti 5 kuud vangistust, millele lisati juurde 3 kuud ja 27 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles