Straujuma püsimine selgub sügisel

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Laimdota Straujuma.
Läti peaminister Laimdota Straujuma. Foto: AFP/SCANPIX

Juba mullu sügisel, kui Laimdota Straujuma teine valitsus ametisse kinnitati, ringlesid jutud, et tal lastakse peaministri kohta pidada vaid Läti ELi eesistumise lõpuni.

Läti Rahvuslaste Liidu eurosaadik Roberts Zīle ütleb, et Ühtsuse peaminister Laimdota Straujuma näeb formaalselt hea välja ja võiks seetõttu ka jätkata. Ning lisab, et Straujuma pole samas ei ametlikult ega ka tegelikult oma partei juht. Neid rolle täidab endine seimispiiker Solvita Āboltiņa. Zīle tunnistab, et on kuulnud jutte, et muutuda võiks valitsus, aga mitte võimuliidus olevate parteide nimekiri, just siis, kui Āboltiņa peaks tahtma saada ka peaministriks.

«Eeldatavasti tulevad järgmise aasta eelarvekõnelused väga keerukad. Valitsusse jõuavad need augustis, septembris esitatakse eelarve ametlikult parlamendile. Kui selles osas koalitsioonis kokkulepet ei saavutata, on valitsuse vahetamine väga lihtne,» ütleb Zīle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles