Kohus mõistis firma tegevjuhi süüdi alluva hukkumises

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus otsustas eile Haapsalu kohtumajas sõlmitud kokkuleppemenetlusel, et viie aasta eest Taebla vallas Tagavere külas ketassaepingil töötanud Helju Särgava hukkumise eest vastutab firma tegevjuht islandlane Hermann Pór Hermannson.

 

2010. aasta 8. jaanuaril veidi enne kella üheksat hommikul lükkas 54aastane Helju Särgava ketassaele kolmemeetrist prussi, kui masin selle järsku tagasi paiskas ja tabas naist otse rindu, kirjutab Lääne Elu.

Puiduettevõtte Fintrade OÜ ketassael puudusid nii kiilunuga kui ka tagasipaiskumist takistav saetera kaitse ehk kaitsetugede kardin, mis tegigi võimalikuks saematerjali üleskerkimise. Et Särgava seisis peale kõige muu ka märgistamata ohualas, tabaski pruss teda surmavalt. Firmas oli ketassaepinki kasutatud niiviisi juba ligi aasta aega, seega eirati teadlikult nii töötervishoiu- kui ka tööohutusnõudeid.

Et Fintrade´i tegevjuht ja juhatuse liige Hermann Pór Hermannson ei hoolitsenud ka selle eest, et töötajaile oleks koostatud masina kasutus- ja ohutusjuhendid ning tööpingil töötavad töölised ei saanud seetõttu ka asjaomast juhendamist, jäigi islandlane süüdi töölise ettevaatamatusest surma põhjustamises.

Talle mõisteti karistuseks viis kuud vangistust tingimisi, ehk seda ei pöörata täitmisele, kui islandlane ei soorita ühe aasta jooksul uut kuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles