Koolidesse soovib külalisõpetajaks minna üle 400 inimese

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu "Tagasi kooli" nädala raames Koidula gümnaasiumis tundi andnud Vaiko Edur rääkis flimihelidest.
Mullu "Tagasi kooli" nädala raames Koidula gümnaasiumis tundi andnud Vaiko Edur rääkis flimihelidest. Foto: Urmas Luik

18.-22. oktoobrini toimuvale «Tagasi kooli» nädalale on tänaseks registreerunud 425 külalisõpetajat üle Eesti.

«Tagasi kooli» nädalal osaleb üle 300 kooli kõikidest Eesti maakondadest ning pea kõikidest linnadest. Aktiivseim piirkond on Harjumaa, kus tänase seisuga on 86 kooli minemas 144 külalisõpetajat, Tallinnas on vastavalt 53 kooli ja 113 külalisõpetajat, teatas sihtasutus Noored Kooli.

Tänavuse üleskutsega on varasemast enam liitunud vene õppekeelega koole. Nii on külalisõpetajate vastuvõtuks valmis näiteks Tallinna Tõnismäe reaalkool, Tallinna Õismäe vene lütseum, Jõhvi vene gümnaasium ning veel ligi 20 vene õppekeelega kooli üle Eesti.

Külalistundide teemadering on lai, käsitledes näiteks tarbijakäitumist, meediat, internetis levivaid ohtusid, keskkonnakorraldust, inimsuhteid, ettevõtlikkust ja vabatahtlikkust, rahvakultuuri, karjääri ning terviseteemasid. Elukutsetest saavad lähemalt tutvustatud näiteks grimeerija, koka, raamatupidaja, arsti, päästja, taluniku, ajakirjaniku ja politseiniku amet.

Külalisõpetajate seas on nii koolide vilistlasi kui lapsevanemaid, kuigi paljud teevad konkreetse kooliga tutvust ka esimest korda. On külalisõpetajaid, kes ei piirdu ühe koolitunniga, vaid annavad neid lausa mitu.

Teiste seas on külalisõpetajateks ka president Toomas Hendrik Ilves, Heiti Kender, Valdo Jahilo, Venno Loosaar, Susan Luitsalu, Kristjan Karmo, Hetlin Villak, Taavi Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles