Täna mängib saksofoni, homme räpib

Eva-Lotta Kivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Saarsalu, juba 50 aastat koos saksofoniga.
Lembit Saarsalu, juba 50 aastat koos saksofoniga. Foto: Kristjan Teedema

Saksofonikuningas Lembit Saarsalu tähistab tänavu muljetavaldavat tähtpäeva – oma 50. tegevusaastat džässartistina. Poolesajandilise teekonna sisse mahub ligi 10 000 esinemist kodumaal ja rohkelt ülesastumisi vähemalt 60 välisriigi mainekates kontserdisaalides ja džässifestivalidel.

Tema džässikarjääri alguseks võib pidada 1965. aasta 23. aprilli. Tallinnas toimus siis poolpõrandaalune džässifestival ning toona alles 16-aastane Saarsalu esines seal koos ansambliga Kevad. Ansambli nimi tuli Tallinna Kaubamaja 4. korruse restorani järgi, kus parasjagu muusikakoolis klassikalist muusikat õppiv noormees käis salaja mängimas.

Noore ja seltsivana oli ta tuttavaks saanud ühe sealsamas restoranis mängiva muusikuga, kes ta kampa kutsus – vaja läks head improviseerijat. Algul käis Saarsalu restoranibändis vaid asendamas, aga varsti tehti ettepanek sinna jäädagi, sest tal oli hea mälu ja ta oskas kohe kuulmise järgi kiirelt järele mängida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles