Iisraeli ohvitser tulistas põgenevat noorukit selga

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastase Mohammed Kasbehi ema leinab oma surnud poega.
17-aastase Mohammed Kasbehi ema leinab oma surnud poega. Foto: SCANPIX

Pealtnägijate ütluste ja arstliku ekspertiisi tulemusena on selgunud, et möödunud nädalal Iisraeli vanemohvitseri poolt surnuks tulistatud palestiina teismeline ei kujutanud endast juudiriigi sõjaväelastele mingit ohtu.  Ta üritas hoopis põgeneda, kui kuul teda selga tabas.

17-aastane Muhammad al-Kasbeh loopis koos kaaslastega Ramallahi linnas asuvas kontrollpunktis mööduva sõjaväeauto pihta kivisid, kui üks neist purustas brigaadikindral Yisrael Shomeri sõiduki tuuleklaasi. Pärast autost väljumist tulistas ta noorukit selja tagant korduvalt ülakehasse.

«Kolm noort kutti loopisid ringtee ääres kivisid,» jutustas ajalehele Guardian kell pool seitse hommikul toimunut pealt näinud Fadi Ziad. Kivid läksid lendu ka mööda sõitnud armeedžiibi poole. Sõjaväelased tulid selle peale välja. «Nad hakkasid noori taga ajama. Sõdurid olid neist 10–15 meetri kaugusel, kui nad tulistasid seda, kes sai surma. Kui ta oli maha varisenud, läks ilma kiivrita sõdur teda vaatama ja lõi teda jalaga,» jätkab tunnistaja. Seejuures olevat armeelased veel spetsiaalselt seisma jäänud ja noori sihtinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles