Ringkonnakohus karmistas Eluka hüüdnime kandnud pedofiili karistust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rohumets alias Elukas
Jaanus Rohumets alias Elukas Foto: Politsei

Tallinna ringkonnakohus lisas tänase otsusega laste seksuaalses ahistamises süüdistatud Jaanus Rohumetsa ehk hüüdnimega Eluka kaheksa-aastasele vanglakaristusele veel ühe aasta otsa.

Kui Harju maakohus määras kevadel Rohumetsale kaheksa aastat vangistust, siis ringkonnakohtu otsuse järgi peab Rohumets trellide taga veetma üheksa aastat, ütles Tallinna ringkonnakohtu pressiesindaja Postimees.ee´le.

34-aastase Rohumetsa süüasjas langetatud kohtuotsuse kaebasi edasi nii advokaat kui prokurör.

Põhja ringkonnaprokurör Saskia Kask taotles ringkonnakohtult Rohumetsa süüdimõistmist kogu süüdistuse ulatuses ning talle kümneaastase vanglakaristuse määramist.

Vandeadvokaat Rein Kiviloo taotles oma kaitsealuse 1993. aasta kuriteoepisoodide aegunuks tunnistamist ning sellest tulenevalt ka tema karistuse leevendamist.

Süüdistuse kohaselt pani Rohumets, kes kasutas hüüdnime Elukas või Elucas, ajavahemikul 1992 – 2009 toime erinevaid kuritegusid kümne lapseealise kannatanu suhtes, kellest nooremad olid alla viieaastased. Süüdistatava kasutuses olnud andmekandjatelt leidsid Põhja politseiprefektuuri lastekaitsetalituse töötajad üle 2000 pildi, millel on kujutatud alla 14-aastaseid lapsi erootilistes situatsioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles