Juhiloata roolijoodik mõisteti kuuks aresti, BMW konfiskeeriti

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arest.
Arest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärnu maakohus karistas alkoholijoobes juhilubadeta autorooli istunud meest 30-päevase aresti ja tema sõiduauto konfiskeerimisega.

11. juunil kell 12.22 peatas politseipatrull Pärnumaal Saarde vallas Tali külas kontrollimiseks sõiduauto BMW. Kontrollimisel tuvastati juhil, 26-aastasel mehel, alkoholijoove ning selgus, et tal puudub ka juhtimisõigus. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ja alustas väärteomenetlust, teatas Lääne prefektuur.

Väärteomenetluse käigus selgus, et meest on eelnevalt samalaadsete rikkumiste eest nii kriminaal- kui ka väärteokorras karistatud. Viimati karistati teda möödunud aasta augustis 20-ööpäevase arestiga. Politsei pidas vajalikuks seekordse rikkumise eest taotleda kohtult mehele karistuseks aresti ning auto konfiskeerimist.

«Noor mees ei ole oma varasematest liiklusrikkumistest ja nende toimepanemise eest määratud karistustest järeldusi teinud ega oma käitumisharjumusi muutnud. Tema teod ohustavad aga nii teda ennast kui ka teisi inimesi. Kuna leebemad mõjutusvahendid oleme juba ära kasutatud, siis pidasime ainuvõimalikuks taotleda lisaks arestile ka süüteo toimepanemise vahendi, auto, konfiskeerimist,» põhjendas taotlust Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees.

Mehe suhtes langetati otsus Pärnu maakohtus eile, 9. juulil. Kohtunik pidas politsei taotlust põhjendatuks ning määraski mehele karistuseks 30 ööpäeva aresti ja tema auto otsustati konfiskeerida.

«Potentsiaalne liiklusõnnetuste põhjustaja on kuuks ajaks liiklusest kõrvaldatud ja tal on aega oma elu üle järele mõelda. Edaspidiseks on ta jalamees ja loodetavasti ei tule tal mõtet, et järgmine auto soetada ja samamoodi jätkata,» ütles Peremees. «Olen seda meelt, et kui muud mõjutusvahendid soovitud tulemusi ei anna, siis tuleb taotleda rikkujale aresti määramist ja auto konfiskeerimist,» lisas ta.

Lääne prefektuuris on see sel aastal teine väärteomenetlus, mis lõppes mootorsõiduki konfiskeerimisega. Enne kirjeldatud sõiduauto konfiskeerimist on üks inimene ilma jäänud oma mootorrattast. Kriminaalmenetluste tulemusel on konfiskeeritud 22 mootorsõidukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles