Prokurör nõudis hääletajate sarivägistajale maksimumkaristust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamises kahtlustatav Guntars.
Vägistamises kahtlustatav Guntars. Foto: Põhja prefektuur

Maanteel hääletanud nelja noore neiu vägistamises süüdistatava Lätist pärit mehe süüasja arutamine jõudis teisipäeval Harju maakohtus kohtuvaidlusteni, mille käigus nõudis prokurör kohtualusele maksimumkaristust.

Prokurör hinnangul on 43-aastase Guntarsi süü rasketes seksuaalkuritegudes tõendatud ning kohus peaks ta saatma 15 aastaks trellide taha. See on maksimaalne sellise kuriteo eest määratav karistus.

Kannatanute kaitseks süüasja kinniste uste taga arutav Harju maakohus langetab otsuse reedel.

Eeluurimisel kogutud andmetel vägistas Guntars mullu oktoobrist kuni novembrini Harju maakonnas erinevates kohtades neli noort neidu, kes olid eelnevalt tee ääres hääletanud ja kelle süüdistatav oma auto peale võttis.

Prokuratuur esitas Guntarsile süüdistuse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb korduvat ja alaealiste suhtes toime pandud vägistamist.

Süüdistatav on varem kuus korda kriminaalkorras karistatud, sealhulgas seksuaalkuritegude eest.

Viimati oli Guntars kohtu ees 2006. aasta märtsis, kui Tartu maakohus mõistis ta süüdi ähvardamises, kehalises väärkohtlemises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning karistas kahe aasta ja ühe kuu pikkuse vangistusega.

2008. aasta veebruaris taotles Guntars enda ennetähtaegset vabastamist ja allutamist elektroonilise järelevalve alla, kuid kohus polnud toona sellega nõus. Mees vabanes vanglast mullu jaanuaris, kui tema karistusaeg läbi sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles