Pronksimees Õiglane: medal on punktisummast olulisem

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aasta U23 EMil pronksmedali võitnud Janek Õiglane.
2015. aasta U23 EMil pronksmedali võitnud Janek Õiglane. Foto: Tairo Lutter

Kümnevõistleja Janek Õiglane ei mõtelnud kergejõustiku U23 Euroopa meistrivõistluste eel medalile, küll aga soovis koguda 8000 punkti. Lõpuks läksid aga eesmärgid vahetusse: Õiglane kogus 7945 punkti, kuid võitis sellega pronksmedali.

«Emotsioonid on nii laes, et ma ei oskagi midagi ütelda… väga hea tunne!» õhkas Õiglane. «Pärast 1500 m jooksu sain aru, et sellisel võistlusel on medal punktisummast olulisem. Kuigi… loomulikult oleks 8000-punktise tulemusega ilusam poodiumile astuda.» Õiglasel pole nurisemiseks siiski vähimatki põhjust. 7945 punkti tähendab isikliku rekordi parandamist 130 punkti võrra.

Kodusel Kadrioru staadionil toimunud jõuproovil oli Õiglase pronks Eesti ainus medal. Seega sai temast justkui koondise päästeingel. Täpselt samamoodi oli 2011. aastal Tallinnas toimunud U20 EMil võitnud viimase päeva lõpus ainsa medali – kuldse – odaviskaja Liina Laasma.

Kümnevõistlus tähendab eestlastele alati midagi rohkemat kui lihtsalt üks suvaline kergejõustiku ala. Seepärast oskasid ka staadionile kogunenud pealtvaatajat seda saavutust väärikalt hinnata. Kuigi kümnevõistluse autasustamine toimus paarkümmend minutit pärast võistlusprogrammi viimase ala lõppu, ootas suur hulk inimesi kannatlikult jahedal staadionil, et näha, kuidas olümpiavõitja Erki Nool riputab Õiglasele kaela pronksmedali.

Emotsionaalne hetk – Eesti kümnevõistlusel on väärt järelkasv! Püsti seisvad inimesed, võimas aplaus!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles