Murru vangivalvur mõisteti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann.

Harju maakohus mõistis Murru vangla endiste töötajate ja kinnipeetavate üle peetud süüasjas ka valvur Olaf Tšarnetski (59) süüdi tapmisele kaasaaitamises ning määras talle karistuseks kolmeaastase vangistuse.

Samuti peab Tšarnetski maksma riigile sundraha 10 875 krooni esimese astme kuriteo eest, sõnas Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Mees peab kandma ka oma kaitsja, advokaat Owe Ladva kaitsmistasu 74 141 krooni 70 senti.

Tšarnetski vahistatakse kohtuotsuse jõustumisel 15 päeva möödudes, kui ta pole 7 päeva jooksul teatanud otsuse vaidlustamisest.

Süüdistuse järgi jätsid Murru vangla endine juht Gunnar Bergvald, julgeolekujuht Raivo Põder ja vangivalvur Olaf Tšarnetski teadlikult ja ebaseaduslikult märkamata mitu vangidevahelist füüsilist arvete klaarimist.

Samas süüasjas olid kohtu all ka Murru vangla endine vang Vladimir Živolupi, politseiniku tapmise eest eluks ajaks vangi mõistetud 35-aastane Romeo Kalda, samuti eluks ajaks vangi mõistetud 33-aastane Rene Vainik ning nende kaasvangid Sergei Sokolovski, Karol Lük ja Juri Stupak.

Teiste süüdistatavate kohta tegi kohus otsuse 28. septembril, kuid Tšarnetski episoodi arutamine eraldati kevadel ülejäänute omast, sest mehe tervis halvenes ja ta ei olnud võimeline protsessil osalema. Sügisel Tšarnetski tervis paranes ning ta sai taas kohtu ette astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles