Viru vanglas keeldus toidust veel vaid kolm kinnipeetavat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla piirdeaed
Viru vangla piirdeaed Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru vanglas ülemöödunud nädalal alanud vangide toidust keeldumise aktsioonis lõi möödunud nädala lõpuks kaasa vaid kolm kinnipeetavat.

Ülemöödunud nädalal keeldusid kokku 15 vangi soojast toidust, protesteerides nii toidujagaja vastu. Nimelt ei meeldinud kinnipeetavatele toidujagaja seksuaalne orientatsioon, samuti peeti teda liialt räpakaks.

Möödunud nädala kolmapäevaks oli aktsioon vaibumas ning vangla pakutud soojast toidust keeldus veel vaid neli vangi, nädala lõpuks oli toidust keeldujaid alles jäänud kolm.

Vangide «näljastreik» tähendas seda, et nad loobusid vangla poolt pakutavatest korralistest toidukordadest ning sõid selle asemel vangla kauplusest ostetud toitu.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja sõnul peab vanglateenistus kinnipeetavate tööharjumuse kujundamist ja säilitamist hädavajalikuks. Seejuures on vangidel seadusest tulenev kohustus töötada.

«Vanglas ei saa vangid luua seadusliku korra asemele mõnda muud omaalgatuslikku korda. Vangid peavad õppima koos elama ja rahumeelselt toime tulema erinevate inimestega. See, kuidas vangla valib abitöölisi, ei ole vangide otsustada ning vangla ei plaani toidu jagamise korralduse osas muudatusi teha,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles