Kalamaja park ja Kadriorg tähistavad sünnipäevi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev Kalamaja kalmistupargis.
Purskkaev Kalamaja kalmistupargis. Foto: Mihkel Maripuu

21. juulil saab kuue aastaseks Kalamaja kalmistupark ja 22. juulil saab Kadrioru park 297- aastaseks, Kadrioru Roosiaed kümne-aastaseks, Lilleaed 15-aastaseks ning Kadrioru lossi taasavamisest on samuti möödas 15 aastat.

Esimene tähtpäev igal aastal on 21. juulil juba kuueaastaseks saaval Kalamaja kalmistupargil, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Kuus aastat tagasi avati Kalamaja elanike lemmik ajaviitmise koht praegusel kujul ja rahulikust pargiruumist on saanud paljude lemmik jalutuskoht. Tähtpäeva puhul esinevad Kalamaja pargis 21. juuli õhtul kell 19 Kellatorni kõrval asuval laval ansambel Kellawärk ja veetlev Luisa Värk.

Kadrioru park pakub 22. juulil suure pidupäeva puhul koostöös Kadrioru kunstimuuseumiga tegevusi tervele perele keskpäevast õhtuni välja. Toimuvad Lilleaia mängud, Tsirkuse etendused, Luigetiigil esineb Estonian Voices. Roosiaias saab nautida lausa kahte tantsuetendust, millest üks tähistab Roosiaia sünnipäeva ja teine etendus on pühendatud Lilleaiale

Õhtu lõpetab kell 20.30 Kadrioru lossis toimuv sünnipäevakontsert «Kammermuusika Kadrioru lossis», kus esinevad väliskülalised Saksamaalt ja Venemaalt. Elena Keylina Saksamaalt (orel), Regina Shteynman (viiul, vioola, viola da gamba) ja Sergei Filchenko (viiul, vioola) Venemaalt. Nende kolme muusiku näol on tegemist kuulsa Vene barokkorkestri Pratum Integrumi solistidega. Kavas on Frescobaldi, Kerll, Stamitz ja Vivaldi. Kõiki kontserdi külastajaid ootab sünnipäeva puhul Kadrioru lossi tutvustav lühiekskursioon.  

21. juuli Kalamaja kalmistupargi kontsert ning 22. juuli Kadrioru sünnipäeva päevased sündmused on kõigile tasuta.

NB! 22. juuli Kadriorg 297 õhtusele pidulikule sünnipäevakontserdile Kadrioru lossis tuleb osta 18 eurot maksev pilet. Piletid müügis piletilevi. ee ja Kadrioru lossis kohapeal.

Lisainfo: www.kadriorupark.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles