Piirivalve saatis kolm venelast ja kolm ukrainlast piirilt tagasi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Toomas Huik

Piirivalvurid ei lubanud eile Tallinna lennujaamas riiki siseneda kolmel Venemaa ja kolmel Ukraina kodanikul, kes ei suutnud piisavalt tõendada oma reisi eesmärki ja Eestis viibimise tingimusi.

Moskvast lennukiga saabunud 1985. aastal sündinud naisel ei olnud esitada asjakohased dokumente, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi, samuti puudus tal raha riigis viibimiseks, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Piirivalvurid väljastasid Venemaa kodanikule sisenemiskeelu, kuid viisat kehtetuks ei tunnistanud. Naine lahkus lennureisiga Moskvasse.

Moskvast saabunud 1990. aastal sündinud naisel puudusid samuti reisi eesmärki ja tingimusi tõestavad dokumendid. Piirivalvurid väljastasid ka sellele Venemaa kodanikule sisenemiskeelu, kuid viisat kehtetuks ei tunnistanud. Naine lahkus lennureisiga Moskvasse.

Ka Peterburist saabunud 1992. aastal sündinud naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Ametnikud väljastasid  Venemaa kodanikule sisenemiskeelu ning tunnistasid tema viisa kehtetuks. Naine viibib praegu Tallinna lennujaamas ja ta lahkub lennukiga esimesel võimalusel.

Piirivalvurid kontrollisid ka lennukiga Kiievist saabunud 1975. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Naisel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Ametnikud koostasid talle sisenemiskeelu ning tunnistasid viisa kehtetuks. Naine viibib praegu Tallinna lennujaama suletud alal ja lahkub esimesel võimalusel.

Oma reisi eesmärki ja riigis viibimise tingimuse ei suutnud piisavalt tõestada ka lennukiga Kiievist saabunud 1973. aastal sündinud mees. Piirivalvurid väljastasid Ukraina kodanikule sisenemiskeelu ja tunnistasid tema viisa kehtetuks. Mees ootab Tallinna lennujaamas järgmist Kiievi lendu, et Ukrainasse tagasi sõita.

Piirivalvuritele ei olnud reisi eesmärki ja tingimusi tõestavaid dokumente esitada ka lennureisiga Kiievist saabunud 1975. aastal sündinud Ukraina kodanikul. Ametnikud koostasid naisele sisenemiskeelu ning tunnistasid viisa kehtetuks. Naine viibib praegu Tallinna lennujaama suletud alal ja lahkub esimesel võimalusel Kiievi lennuga Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles