Võru: värskest saiatainast suviste mustikametsadeni

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suplemiseks loodud: pärast kosutavat vettekastmist võib rannas pidada piknikku või astuda sisse kohvikutesse.
Suplemiseks loodud: pärast kosutavat vettekastmist võib rannas pidada piknikku või astuda sisse kohvikutesse. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Võrumaale annavad näo sealsed inimesed ja keskkond: võrokese jutt võib olla mõistukõneline, kavalate konksude ja ümberütlemistega, sealne paikkond on puhkuseks aga nagu loodud. Ilma mingite konksudeta – kuigi mine sa neid võrokesi tea. Heas mõttes muidugi.

Võru linna armastatuim kohvik

Viis aastat tagasi kirjutas Vahur Kersna: «Miks on hea olla Katariina kohvikus kohal just kell üheksa? Sest selleks ajaks saavutab kell kuus kerkima pandud tainast ja õhtust peale külmkapis lõdisenud kohupiimast vormunud korpide temperatuur, konsistents, niiskus ja mis kõik veel oma kulinaarse abieluõnne absoluutse täiuse. Varem on need tsuti liiga tulised, päeva jooksul ime lahtub.» Uhke nimega Katariina kohvik asub kesklinnas, väikese jalutuskäigu kaugusel samanimelisest kirikust järve suunas. Õdusas kohvikus saab nautida head kohvi ja suurepäraseid pagaritooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles