Valitsus annab Kaitseliidule loa Lottemaale maa andmiseks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte autorite Janno Põldma (pildil) ja Heiki Ernitsa eluunistuseks on luua päris Lottemaa ehk huvipark, kus külastajat ootaks ees filmidest-raamatuist tuttav maailm.
Lotte autorite Janno Põldma (pildil) ja Heiki Ernitsa eluunistuseks on luua päris Lottemaa ehk huvipark, kus külastajat ootaks ees filmidest-raamatuist tuttav maailm. Foto: OÜ Lottemaa

Kaitseminister Jaak Aaviksoo esitab homme valitsusele ettepaneku anda kaitseliidule luba otsustuskorras koormata hoonestusõigusega 35 aastaks Pärnu maakonnas Tahkuranna vallas Reiu külas asuv Uulu linnaku kinnistu, et sinna saaks rajada Lottemaa.

12,4-hektarilise suuruse kinnistu hoonestusõigus seatakse SA Leiutajateküla kasuks, teatas valitsuse pressiesindaja.

Endisele Nõukogude armee raketibaasi alale on kavas rajada Lottemaa teemapark. Praegu kinnistul asuvad amortiseerunud ja kohati varisemisohtlikud hooned lammutatakse.



Kinnistule on plaanis ehitada joonisfilmist ja lasteraamatust «Leiutajateküla Lotte» tuntud tegelaskujudega teemapark. pääsla, kioskid, Mini-Leiutajateküla, nelja ja poolekorruseline maja (Lotte maja), kahekorruselised majad (Bruno ja Giovanni majad), ühekorruselised majad (jäneste maja, Oskari kuur ja sigade maja), veski, administratiivhoone ja söökla, vaatetorn, matkarada, onnid, maisipulkade masin, purskkaev, laadaplats, kohvik, skulptuuripark ja lennumasin.



Hoonestusõiguse tasu on kuni 31. detsembrini 2014 120 000 krooni, alates 1. jaanuarist 2015 350 000 krooni aastas. Alates viiendast aastast korrigeeritakse tasu üks kord aastas tarbijahinnaindeksi võrra, kuid mitte rohkem kui 5 protsenti kalendriaastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles