Viimsis avati eralasteaed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

MTÜ Väike Päike avas Viimsis Soosepa elurajoonis ligi sada last mahutava lasteaed-pereklubi, mis pakub peale lastehoiu ka tugiteenuseid lapsevanematele ning lapseootel naistele.


MTÜ Väike Päike juhatuse liikme Kristi Lillepea sõnul tekkis lasteaia rajamise mõte neli aastat tagasi, kui tema abikaasa hakkas ehitama Viimsis Soosepa elamurajooni. «Juba siis nägime ette, et uues elamurajoonis on kindlasti vaja ka lasteaeda,» ütles Lillepea.

Sellel sügisel avab lasteaed kuus rühma: kaks sõimerühma, kolm aiarühma ning ühe hoiurühma 1,5-4-aastastele.

Lasteaed-pereklubi hoone projekteeris arhitekt Oliver Alver, hoone sisekujundus oma erilise golfirajaga on julge, intrigeeriv ja katsetavalt leidlik. Maja välisfassaad hakkab endas kandma loojatele olulisi sõnumeid ja mõtteteri, mida soovitakse laste ja nende vanematega jagada.

Läbipaistvas ja valgusküllasest hoones on pinda 1400 ruutmeetrit, õuealal 2000 ruutmeetrit.

Hoones on eraldi magamistoad ja söögisaal koos kuumköögiga, samuti lavaga muusikasaal. Rühmatoast saab astuda otse õue, kus on atraktiivsed mänguväljakud, terrassil saab jalanõusid pesta; garderoobis on riiete kuivatuskapid.

Pereklubis on võimalik osaleda laulu-, kunsti-, spordi-, tantsu-, jooga-, palli ja võimlemisringides. Vanemad on oodatud Gordoni perekooli, psühholoog-nõustaja juurde, tuge saab beebide massaažinõustamisest, rasedate- ja seljavõimlemisest.

Viieaastaseks saanud MTÜ Väike Päike loojad on kahe lapse vanemad Kristi ja Alo Lillepea. Nende põhimõtte kohaselt löövad ühingu arendustöös oma ideede ja kogemustega kaasa kõik õpetajad, keda nüüdseks on pea 30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles