Traumajärgse stressihäirega rinda pistnud Afganistani veteran tegi enesetapu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tänavu mais lõpetas rongirataste all oma elu kahel korral Afganistanis missioonil käinud, sinilille märgiga austatud ja kõrgelt hinnatud sõjaveteran, kes põdes traumajärgset stressihäiret.

Maikuu viimasel päeval kirjutas Afganistani veteran Rivo Ekbaum oma Facebooki seinale: «Andke andeks, olete kõik lahedad :)». Tund hiljem oli Ekbaum poole kilomeetri kaugusel Paldiski jaamast ning hüppas Tallinnast saabuva elektrirongi alla, kirjutab Äripäev.

Ehkki politsei teatas toona, et kohapeal hukkus tundmatu mees, ei avaldatud kuskil, et enesetapu sooritas kahel korral Afganistanis sõjalisel missioonil käinud 31-aastane tegevväelane Rivo Ekbaum, keda vaevas traumajärgne stressihäire.

See on hilinenud reaktsioon äärmuslikult traumeerivale elusündmusele ning kui seda ravida ei suudeta, võib see laostada inimese elu ning lõppeda suitsiidiga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles