Kahtlus: Ülemiste keskuse uputuse võisid põhjustada trammiliini ehitustööd

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uputus tekkis sellepärast, et suur vihmavesi ja linnakanalisatsioon ei pidanud sellele vastu.
Uputus tekkis sellepärast, et suur vihmavesi ja linnakanalisatsioon ei pidanud sellele vastu. Foto: Lugeja

Tallinna kommunaalameti kirjast selgub, et Ülemiste keskuse võimalik uputuse põhjus võib olla seotud trammiliini ehitustööde käigus kaevikusse koguneva vee juhtimisega Peterburi tee sademeveetrassi.

Tallinna kommunaalamet pöördus juuli alguses Merko Ehituse poole, kuna Peterburi tee sademeveekanalisatsiooni trasside kontrollimisel selgus, et sinna pumbatakse trammiliini ehituskaevikusse kogunenud vett.

Seda tegevust ei ole kooskõlastatud Tallinna kommunaalameti ega Tallinna Veega.

Ehitusobjektilt vee juhtimine sademeveetrassi põhjustab eelvoolu trasside ning Kadrioru pargis asuvate kanalite määrdumist ning seeläbi ka kulutusi nii Tallinna kommunaalametile kui ka Kadrioru pargile.

Tallinna kommunaalamet nõudis, et koheselt lõpetatakse Peterburi teel asuvate trasside kaudu ehitusobjektil oleva vee ärajuhtimine. Samutinõuti Peterburi teel, Kivimurru tänaval ning Kadrioru Pargis asuvate sademevee trasside puhastamist ning Kadrioru Pargile pargis asuvate lahtiste kanalite puhastusega seotud kulutuste tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles