Narva-Jõesuu lähistel marjule läinud eakas naine leiti surnuna

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
79-aastane Niina
79-aastane Niina Foto: PPA

Reedel Ida-Virumaal Narva-Jõesuu lähedal kadunuks jäänud 79-aastane Niina leiti surnuna, teatas politsei.

17. juulil kella 17 ajal sai politsei teate 79-aastasest narvalannast, kes oli läinud juba kella 8 paiku hommikul Narva-Jõesuu kanti marjule ning eksis metsa ära. Sugulased pöördusid politsei poole pärast seda, kui olid mitu tundi iseseisvalt naist otsinud.

Eile, 19. juulil kella 17.40 paiku leiti otsingute käigus Narva-Jõesuu lähedalt metsast 79-aastase naisterahva surnukeha.

Ida prefektuur tänab otsinguist osa võtnud vabatahtlikke, Viru jalaväepataljoni ajateenijaid ja Kaitseliidu Alutaguse maleva liikmeid.

Reedel tegelesid naise otsimisega Narva kordoni piirivalvurid ja politseijaoskonna politseinikud. Otsimas olid nii jalgsipatrullid koos teenistuskoertega kui ka auto- ja ATV-patrullid. Südaööni aitas metsa eksinud naist otsida ka PPA lennusalga helikopter.

Otsinguid raskendas asjaolu, et naise mobiiltelefoni aku oli õhtuks tühjaks saanud ja telefoni positsioneerimine tulemust ei andnud. Kahjuks jäid õhtul läbi viidud ulatuslikud otsingud tulemusteta.

Laupäeval kell 4 hommikul alanud otsingutel osalesid lisaks Ida prefektuuri teenistujatele ka Kaitseliidu Alutaguse maleva liikmed.

Igal marju- ja seenehooajal eksib Eestimaa metsadesse ja soodesse kümneid inimesi, enamasti on tegemist eakate inimestega.

Reedese päeva jooksul sai Ida prefektuur kaks teadet metsa eksinud inimestest. Esimene teade tuli Mäetaguse vallast Tarakuse küla lähedalt.

51-aastane naine andis politseile kella 14.25 paiku teada, et ei oska metsast välja tulla. Kell 16.25 leidsid patrullpolitseinikud ta üles, naisega oli kõik korras, arstiabi ta ei vajanud ja ta toimetati koju.

«Kui kavatsete metsa minna, siis andke sellest kindlasti oma lähedastele teada, rääkige neile, mis piirkonnas kavatsete viibida. Leidke metsaminekuks võimalusel seltsiline, et teineteisel silma peal hoida ning mitte lasta suures metsasaaduste korjamise hasardis üksteisel eksida,» soovitas Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev.

«Väga oluline on ka see, et niipea, kui te mõistate, et olete eksinud, helistage kohe hädaabinumbril 112. Seda ei maksa häbeneda ja mida kiiremini te abi kutsute, seda kiiremini saab teid aidata. Ei tasu omapäi ekselda seni, kuni jõud on otsakorral ja meeleheide lähedal. Kui aga õnnestub siiski iseseisvalt metsast välja jõuda, siis andke sellest uue kõnega hädaabinumbril teada, et teiega on kõik korras ja väljakutse tühistatakse,» lisas Andrejev. 

Metsa minnes tuleb kindlasti kaasa võtta laetud mobiiltelefon, joogivesi, eine, vajadusel ravimid, võimalusel ka kompass või GPS-seade. Kindlasti tuleks selga panna ilmale vastavad, soovitavalt erksavärvilised riided, ning jalatsid, mis kaitsevad nii niiskuse kui ka võimalike rästikuhammustuste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles