Jõukasse Rae valda hakatakse peatselt ehitama uut kooli

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavandatava kooli sisehoov
Kavandatava kooli sisehoov Foto: Rae vallavalitsus

Rae valda Peetri piirkonda ehitatakse plaanide kohaselt 2016. aastaks uus koolimaja. Kavandatav kool koosneb kolmest omavahel ühenduses olevast osast, millest üks on spordikompleks.

«Kool peab valmis saama 2016. aasta sügiseks.  Ehitusgraafik saab olema väga pingeline, aga kooli avame kindlasti järgmise aasta 1. septembril,» rääkis kooli ehitust eestvedav abivallavanem Madis Sarik.   

Järveküla Kool ehitatakse Eesti enam kasvavasse Peetri piirkonda Vana - Tartu maantee ja Reti tee nurgale. Tulevase kooli juurest sadakond meetrit eemal Tallinn- Tartu neljarealise maantee lähedal hakkab asuma sisehalliga ekstreemspordikeskus, mille ehitustööd juba käivad.

Järveküla Kooli hoone ehitakse kolmes omavahel ühenduses olevast osast, millest üks on algklasside maja, teine koolimaja südameks olev aatrium koos söökla ja aulaga ning kolmas on põhikooli osa koos spordikompleksi, huvialakooli ja raamatukoguga.

Abivallavanem toob välja, et hoonesse ehitatavas spordikompleksi osas hakkab asuma  jõusaal ja ligi 300 m2 suurune mitmeotstarbeline saal, kus on ruumi nii tantsutreeningute kui muude ruumi nõudvate huvitegevuste jaoks.   

Spordikompleksi sisse näeb projekt ette ka ujulat ning kui kogu kompleksi koos välivõimalustega vaadata, siis selle sisse kuulub spordiväljak pallimängude ja kergejõustikualade harrastamiseks.

Abivallavanema sõnul on staadioni mõõdud 38 x 60 ja selle ümber hakkab asuma tartaankattega jooksurada.  «Sporditegemise võimaluste loomise juures peetakse oluliseks seda, et nii välisrajatisi kui siseruume saab kasutada samuti peale õppetöö tegevust ning seepärast on hoone kolmekorruselisse ossa mõeldud eraldi sissepääs spordikompleksi, kus asuvad riietusruumid koos pesemisvõimaluste ja saunaruumidega.»

Arengu ja planeeringute eest vastutava abivallavanem Priit Põldmäe sõnul muutub Reti tee piirkond tänu uuele koolile tundmatuseni. Ehitatava kooli läheduses on huvi tuntud ka tennisehalli rajamise vastu. «Uue kooli ümbrusest on kujunemas  Järveküla keskus,» rääkis abivallavanem.

Riigihangete registris avaldati 20. juulil hange kolme paralleelklassiga Järveküla Kooli ehitamiseks Rae valla Peetri piirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles