Ansip vastuseks sotsile: no tere talv!

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Toomas Huik.

«No tere talv!» kritiseeris peaminister Andrus Ansip sotsiaaldemokraadist Hannes Rummu tänast blogipostitust, milles viimane väitis, et Reformierakond survestab partnereid 19-protsendise käibemaksuga.

«Muuseas – kuigi üheski Reformierakonna avalikkusele esitatud dokumendis pole sellest sõnagi juttu – survestavad reformikad valitsuskabinetis partnereid ikka väga tugevasti eesmärgiga tõsta senist 18-protsendilist käibemaksumäära 19 protsendini,» kirjutas sotsiaaldemokraadist riigikogu liige Hannes Rumm täna oma blogis.

Ansip märkis tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Rummu ei olnud valitsuskabineti nõupidamisel.

«Teiseks, jah, teema oli ideena arutlusel, kuid 19 protsenti on kohatu ja vale, sest räägiti 20 protsendi määrast,» selgitas peaminister.

Ansipi sõnul tulebki ajurünnakutes võimalikult palju ideid välja käia, sest ainult nii on võimalik välja sõeluda midagi, mis on ratsionaalne ja mõistlik. Tema väitel ei survestanud Reformierakond mitte kedagi, pealegi olevat idee välja käinud üks minister, mitte terve erakond.

«Sealsamas kabineti nõupidamisel ma sellele ministrile, kes ei kuulunud Reformierakonda, ütlesin, et ole sa nüüd ettevaatlik oma ideedega, sest järgmisel päeval võib tulla sotsiaaldemokraatide fraktsiooni seisukoht, et nad on kategooriliselt vastu ühe erakonna ideele tõsta 2 protsendi võrra käibemaksumäära,» rääkis Ansip.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles