Vassiljev: Nitroferdi koondamistega kaasnevad probleemid on lahendatavad

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Rannar Vasiljev.
Tervise- ja tööminister Rannar Vasiljev. Foto: Elmo Riig

Pärast kohtumist Nitroferdi esindajatega teatas tervise- ja tööminister Rannar Vassiljev, et riik on valmis koondatavaid inimesi igakülgselt aitama. 

Tervise- ja tööministri Rannar Vassiljevi sõnul selgus tänasel kohtumisel, et valdaval osal koondatavatest töötajatest on võimalus kiiresti uus töökoht leida, kuna nende kvalifikatsiooni ja oskustega töötajate järele on maakonna tööturul nõudlus olemas, selgus sotsiaalministeeriumi pressiteatest.

«Nendele koondatavatele, kellel olemasolev kvalifikatsioon ei pruugi kiiret töökoha leidmist tagada, pakub töötukassa igakülgset individuaalset nõustamist ning vajadusel koolitusi ja ümberõpet. Töötukassal on praegu pakkuda üle poole tuhande töökoha Ida-Virumaal, kuhu töökäsi otsitakse,» ütles minister.

Minister Vassiljevi sõnul reageerib töötukassa juba täna Nitroferdi olukorrale ette, hoolimata sellest, et formaalselt saab töötukassa tegutsema hakata alles siis, kui töötajad on oma koondamisteated kätte saanud.

«Töötukassal on olemas nii pädevus kui kogemus osutada vajalikku abi koondatavatele. Ka töötukassa reservi kogutud vahendid on piisavad, et tagada töötutele igakülgne abi,» ütles Vassiljev.

Nitroferdist koondatavast 426 inimesest on pooled vanadus- või töövõimetuspensionärid.

Möödunud nädalal toimunud töötukassa ja Nitroferdi esindajate kohtumisel lepiti kokku, et augustist alates viib töötukassa läbi koondatavatele infotunde ja tööotsingu töötube ettevõttes kohapeal.

Augusti lõpus korraldatakse minimess, kuhu kutsutakse tööandjad, kellel on pakkuda koondatavatele sobivaid töökohti. Juba praegu on töötukassaga ise ühendust võtnud mitmed ettevõtted, kes otsivad töötajaid ja soovivad koondatavatele tööd pakkuda.

Ida-Virumaale luuakse lähitulevikus enam kui tuhat töökohta. Narva logistika- ja tööstuspargis alustavates ettevõtetes peaks selle aasta lõpuks tööd saama ligi 310 inimest, aastatel 2016-2017 täiendavalt ligikaudu 400 inimest.

Viru keemia grupil on plaanis aasta lõpuks luua 300 uut töökohta. Aastaks 2021 tuleb tööstusparkidesse Ida-Virumaale 4400 töökohta, Jõhvi on plaanitud ligi 400 ja Kohtla-Järvele ligi 300 uut töökohta.

8. juulil teatas Kohtla-Järvel asuv ettevõte Nitrofert töötukassale kõigi 426 töötaja koondamisest. Koondatavate töölepingud lõpevad septembri ja oktoobri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles