FIFA valib uue juhi uuel aastal

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

JALGPALL. Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) teatas, et uue presidendi valimised toimuvad järgmise aasta veebruarikuus, võimalikud kandidaadid selguvad oktoobri lõpuks.

Segane saaga FIFA presidendi ametikoha ümber sai alguse maikuus, kui alates 1998. aastast sel ametikohal olnud Sepp Blatter valiti ametisse ka järgmiseks ametiajaks. Kuna FIFA oli mõned päevad enne presidendivalimisi sattunud skandaali, sest 18 ametnikku süüdistati korruptsioonis ja rahapesus, astus värskelt ametisse tagasi valitud Blatter oma postilt tagasi. Seoses sellega kuulutati välja erakorralised presidendivalimised, mis värske info kohaselt toimuvad järgmise aasta 26. veebruaril.

Kandidaatidel tuleb oma sooviavaldusest teada anda 26. oktoobriks ning spekulatsioonide kohaselt on üheks tõsisemaks võimalikuks kandidaadiks praegune Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini. Alates 2007. aastast Euroopa jalgpalli juhtinud Platini ei kommenteerinud eilse uue presidendivalimise kindlaksmääramise järel oma kavatsusi, kuid BBC andmetel toetab teda kuuest konföderatsioonist neli: 60-aastast Platinid eelistaksid FIFA presidendina näha Euroopa, Aasia, Aafrika ning Põhja- ja Kesk-Ameerika ja Kariibi jalgpallikonföderatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles