Maksuamet saab laiemad õigused vaatlusteks ja andmepäringuteks

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ja neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot.
Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ja neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot. Foto: Dmitri Kotjuh

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele maksukorralduse seaduse, millega maksu- ja tolliamet (MTA) saab endale juurde õigusi seadusrikkumisi tuvastada – see on aga tekitanud erialaliitudes segadust.

Seaduse eesmärk on rahandusministeeriumi sõnul muuta konkurentsikeskkonda läbipaistvamaks. Ministeeriumi maksupoliitika asekantsler Dmitri Jegorov ütles, et seadus täpsustab suuresti seda, mis juba kehtib.

Kui seadus võetakse vastu, saab MTA õiguse pärida klientide kohta andmeid sideettevõtetelt ja vaadelda maksukohuslase nõusolekuta tema valduses olevat majandus- või kutsetegevusega seotud vallasasja, mis ei asu maatükil, ehitises või ruumides, kus toimub majandus- või kutsetegevus. Maksuametnik saab seega õiguse siseneda vaatluse läbiviimiseks maksukohuslase valduses olevale kinnistule ja õiguse viia seal läbi vaatlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles