Ekspertiis tuvastas: Valga neiu surm ei olnud vägivaldne

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Ekspertiisi tulemused näitasid, et kevadel Valgas surnuna leitud 16-aastase tüdruku surm ei olnud vägivaldne, vaid ta suri haiguse tagajärjel.

Selle aasta 5. märtsil leiti Valgas asuvast majast 16-aastase tütarlapse surnukeha. Juhtunust teatajaks oli sama maja elanik, 1972. aastal sündinud mees.

«Kuigi esmasel vaatlusel ei olnud vägivallale viitavaid tundemärke, alustas politsei asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse, kuna tegemist oli alaealisega,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Kohtueelse menetluse raames määrati vajalikud ekspertiisid, sealhulgas kontrolliti, kas võis teismelise surm saabuda narkootiliste ainete tarvitamise tagajärjel.

Juuli alguses sai uurija määratud ekspertiiside tulemused kätte. Menetluse käigus kogutud tõendid kinnitasid, et tütarlaps suri haiguse tagajärjel.

Kuna andmed inimese terviseseisundi kohta on seaduse kohaselt delikaatsed isikuandmed, siis ei kuulu need avalikustamisele.  

Prokuratuur andis politseile loa menetluse lõpetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles