Video: seakatku teemaline pressikonverents

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veterinaar- ja toiduamet korraldas täna pressikonverentsi seoses Aafrika seakatku levikuga kodusigadele.

Kell 15 toimunud pressikonverentsil osalesid veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Olev Kalda, VTA loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna juhataja Maarja Kristian, põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja Pille Tammemägi ja VTA loomatervishoiubüroo juhataja Ainike Nõmmisto.

Viljandimaal Kolga-Jaani vallas Leie külas ja Viljandi vallas Ridakülas asuvates ning samale omanikule kuuluvates kahes seafarmis avastati sigade haigestumine 18. juulil ja päev hiljem surid esimesed loomad. Kolga-Jaani vallas asuvas farmis on kokku 355 ja Viljandi vallas asuvas farmis 191 siga.

Valgamaal Taheva vallas Koikkülas asuvas ühe koduseaga farmis avastati looma haigestumine 16. juulil ja kaks päeva hiljem loom suri.

Täna hommikul kinnitas veterinaar- ja toiduamet (VTA) sigade Aafrika katku ametliku diagnoosi.

Kõikides taudipunktides kehtestatakse karantiin, kõik sead hukatakse ja hävitatakse vastavalt sigade Aafrika katku tõrje tegevusjuhendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles