Video: Skandinaavia superrikkad tulid pidutsema ja luksusautodest viimast võtma

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul saabus Stockholmist Eestisse paarkümmend sportautot, mille omanikud veedavad nädala Eestis pidutsedes ja Auto24 ringrajal autost viimast võttes.

Superautod saabusid Tallinna täna hommikul kl 10 Stockholmi laevaga ning neid oli Kochi Aitade hoovi kogunenud vaatama mitusada inimest. Gran Turismo Baltica toimub Eestis juba neljandat korda ja valdav osa tänagi Tallinnasse jõudnutest on siin mitmendat korda.

Pärast Kochi Aitade hoovis peatumist siirduti Pärnu, kus peatutakse Rannahotellis. Järgnevatel päevadel kihutavad superautod Audru ringrajal.

Gran Turismo korraldaja Peter Ternströmi sõnul on Audru ringrada paljude arvates parim viimasel ajal Euroopasse lisandunud võidusõiduring. «Sellelt rajalt saadud sõiduelamuse kõrval kahvatuvad kõik teised Skandinaaviamaade ringrajad. Raja fantastiline ülesehitus pakub sõitjatele väga palju tehnilisi lõike ning kõige julgemad sõitjad saavad raja kurve läbida pea täiskiirusel, justkui füüsikaseadusi eirates. Sellest adrenaliinirohkemat ei leia kuskilt!» selgitas Ternström, miks Gran Turismo korraldab oma üritusi Pärnus juba neljandat aastat.

Gran Turismo on superautode omanikele loodud ürituste sari, mille raames korraldatakse erinevates riikides sõiduretke ning külastatakse Euroopa parimaid ringradu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles