Presidendi Kärajad võtab luubi alla Eesti uuel kümnendil

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Toomas Huik

Täna toimub Pärnus presidendi mõttekoda Kärajad, mis keskendub seekord teemale «Eesti 100» ehk Eesti uuel kümnendil.

Arvult neljandate Kärajate raames püütakse sõnastada küsimusi ja leida vastuseid Eesti võimaluste, ambitsioonide ning elujõu kohta. Missugused on ühiskondliku ja poliitilise arutelu teemad aastakümne lõpul, kui Eesti Vabariik saab saja-aastaseks?

Üritusele kutsutud arvamusliidrid riigiasutustest, ettevõtjate seast ja kodanikuühiskonna esindajad otsivad ühiselt ja eraldi vastuseid Eesti tuleviku olemuslikele küsimustele.

Koostöös Arengufondi ja Pärnu Konverentsidega toimuv üritus algab täna kell 14 president Toomas Hendrik Ilvese avatervitusega, millele järgneb ekspeaminister Mart Laari ettekanne ja arutelu Eesti tulevikuväljavaadete teemal teiste erakondade esindajate osavõtul.

Kärajate teises pooles esinevad Arengufondi juhataja Ott Pärna ja ettevõtja Priit Põldoja esitlusega teemal «Eesti arenguvisioon 2018», millele järgneb käramine arenguvisiooni teemadel.

Kärajad said Ilvese eestvedamisel alguse 2007. aasta oktoobris Pärnus. Mõtteid Kärajatelt toob lugejateni ka Postimees.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles