Omavalitsusjuhid uurisid, milliseid eluruume võib pagulastele pakkuda

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna tutvustasid täna Tallinnas siseministeeriumis omavalitsusjuhtidele pagulasteemat.
Siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna tutvustasid täna Tallinnas siseministeeriumis omavalitsusjuhtidele pagulasteemat. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Juba varem Jõhvis, Tartus ja Pärnus pagulastega seotud küsimustele vastanud siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna jõudsid eile oma Eesti ringreisiga Tallinnasse, et vastata pealinna ümbruse omavalitsusjuhtide küsimustele.

«Selle asemel, et hädaldada, et kõik halvasti, peame ise võtma teemal sarvist ja ise otsuseid tegema,» kutsus Tsahkna omavalitsusjuhte enne küsimustevooru üles. Ta selgitas, millist tuge pagulased vajaksid ja kuidas põgenikud tuleks paigutada. Pevkur selgitas, kes on pagulane, kust ta tuleb ja miks on pagulaste arv viimaste aastatega plahvatuslikult kasvanud.

Esimese teemana kerkis kohe üles hirm, kas nüüd pagulasi vastu võttes ei avata Pandora laegast. Ministrite kinnitusel pole aga pagulaste vastuvõtmise järel tekkivast rändelainest põhjust kõnelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles