Pagulaste vastuvõtuks käib kompav ettevalmistus

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna tutvustasid täna Tallinnas siseministeeriumis omavalitsusjuhtidele pagulasteemat.
Siseminister Hanno Pevkur ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna tutvustasid täna Tallinnas siseministeeriumis omavalitsusjuhtidele pagulasteemat. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Samal ajal, kui kümned kohalike omavalitsuste juhid on viimastel päevadel üsna rahumeelselt kuulanud kahe pagulastemaatika eest vastutava ministri rahustavaid jutte, on Vao varjupaigataotlejate keskusel hiljutisest ajast valus kogemus suhtlemisest ühe Lõuna-Eesti vallamajaga.

Vao keskuse sotsiaaltöötaja Jaana Nestor rääkis, kuidas üks puiduettevõtja kutsus Vaost pagulasi tööle ja kui kohapeale tutvuma sõideti, saadi vallamajas jäise duši osaliseks. «Meie keskuse mehed, kes huviga võimalikku elu- ja töökohta vaatama sõitsid, ei saanud küll jutust aru, kuid vallajuhi hääletoonist nad mõistsid, et pole sinna valda oodatud,» rääkis Nestor. Plaan jäi katki.

Nestori sõnul on see siiski olnud vaid üks negatiivne kogemus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles