Keskkonnainspektsioon tuvastas poole aastaga 860 rikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodus. Mets. Jõgi
Loodus. Mets. Jõgi Foto: SCANPIX

Keskkonnainspektsioon on tänavu esimesel poolaastal tuvastanud 860 õigusrikkumist, mida on vähem kui mullu.

Keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran ütles BNS-ile, et rikkumisi oli esimesel poolaastal 160 võrra vähem kui mullu samal perioodil. Siiski püsib rikkumiste arv Marani sõnul viimaste aastate keskmisel tasemel, kuna eelmisel aastal oli registreeritud rikkumisi tavapärasest rohkem.

Sarnaselt varasemate aastatega tuvastati tänavu kõige arvukamalt kalapüügirikkumisi ja jäätmeseaduse nõuete rikkumisi. Kalapüügiga seotud rikkumisi tuvastas inpektsioon poole aasta jooksul 240 ja jäätmeseaduse nõuete rikkumisi 190. «Suurim langus eelmise aastaga võrreldes toimus just kalapüügi osas,» sõnas Maran.

Keskkonnainspektsioon tegutseb praegusel kujul ja praeguste ülesannetega alates 2000. aastast, kui ühendati tollane mereinspektsioon ja   keskkonnainspektsioon. Alates sellest on riigi peamiseks keskkonnajärelevalve asutuseks keskkonnainspektsioon, mis teeb järelevalvet ja menetleb õigusrikkumisi kõigis keskkonnakaitse valdkondades.

2011. aastast on keskkonnainspektsioon ka uurimisasutus, mis tegeleb keskkonnakuritegude uurimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles