Tallinn on erakorralisteks kuludeks mõeldud reservfondist eraldanud spordile 406 700 eurot

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf hoolealuseid juhendamas.
Kalle Klandorf hoolealuseid juhendamas. Foto: pärnu kk facebooki

Tallinna linnavalitsus toetas abilinnapea Kalle Klandorfi juhendatavat Pirita Palliklubi korvpallimeeskonda TLÜ/Kalev reservfondist 32 000 euro suuruse rahasüstiga. Linnavalitsus kulutab erakorralisteks juhtudeks mõeldud reservfondist praeguse tempoga spordile aasta lõpuks pool kogu fondi eraldistest.

Tallinn otsustas 14. juulil toimunud linnavalitsuse istungil toetada abilinnapea Kalle Klandorfi juhendatavat korvpallimeeskonda 32 000 euro suuruse rahasüstiga.

«Tallinna linna reservfondist raha eraldamise ja kasutamise kord» sätestab, et reservfondist on lubatud teha eraldisi erakorralisteks piirkondliku tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida. Lähemal uurimisel selgub aga, et linnavalitsuse reservfond on saanud hoopis kandva rolli spordirahastuse skeemis.

Tallinna linnavalitsuse reservfondis on n-ö erakorralisteks kuludeks ette nähtud 2015. aastal 1 490 000 eurot, millest 20. juuliks on kasutatud 887 090 eurot. Lisaks linnavalitsuse reservfondile on linnaosadel veel eraldi reservfondid, mida selles statistikas ei ole kajastatud.

Linnavalitsus on oma reservfondist aasta jooksul rahastanud muu hulgas ka järgmisi spordiga seotud projekte, meeskondi ja sportlasi: rallisõitja Ott Tänak 40 000 eurot; juunioride iluuisutamise maailmameistrivõistluste korraldamine 22 000 eurot; juunioride curling'u maailmameistrivõistluste korraldamine 20 000 eurot; VII Eesti Lahtiste Võitlusspordi Mängude korraldamine 15 000 eurot; Tallinna Ülikooli Spordiklubi sportlaste osalemine XXXI SELL Üliõpilasmängudel 1500 eurot; Spordiklubi Biathlon noorsportlaste osalemine laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel 5000 eurot; Kadrioru staadioni remont ja inventari uuendamine seoses U23 Euroopa meistrivõistlustega kergejõustikus 250 000 eurot; Audentese võrkpalliklubi esindusmeeskond Selver 40 000 eurot; Euroopa Noorte Korvpalliliiga superfinaali korraldamine 10 000 eurot; Tallinlastest sportlaste Kaimar Kaldma, Irina Embrichi, Erika Kirpu, Nikolai Novosjolovi, Marno Allika, Heiki Nabi ning sportlaste treenerite toetamine ja tunnustamine 9000 eurot; Jäähokiliidu korraldatav heategevuslik hokišõu 2200 eurot.

Kokku on Tallinna linnavalitsus reservfondist eraldanud spordiga seotud tegevusteks 2015. aasta jooksul 406 700 eurot. Spordile eraldatud summa moodustab ligi pool linnavalitsuse kasutatud reservfondi eraldistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles