Noored suitsetajad muutuvad üha jultunumaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud tabasid Pärnu koolide ümber mitukümmend alaealist suitsetajat. Juuresolev foto on illustratiivne.
Politseinikud tabasid Pärnu koolide ümber mitukümmend alaealist suitsetajat. Juuresolev foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus 11.–14. oktoobrini toimunud Lääne prefektuuri korrakaitseametnike ning politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli kadettide ühine koolide ümbruse kontroll näitas, et suitsetajate hulk vähenenud ei ole ning õpilased ei pea enam vajalikuks suitsetamiskoha otsimist koolimajast kaugemal.

Kolme päeva jooksul tabati 94 rikkujat ning fikseeriti 124 rikkumist. 94 rikkujast olid 91 alaealised ning 3 täisealised. Rikkumistest oli 83 tubakatoote tarvitamist, 33 tubakatoote omamist, 3 alkoholi tarvitamist ja 2 valeandmete esitamist alaealise poolt ning lisaks veel 3 õppeasutuse territooriumil tubakatoode tarvitamist täisealise poolt.

Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitseinik Kristi Vahi sõnas, et  kahjuks on suitsetamine endiselt noorte seas populaarne.

Kontrollide käigus on märgata, et alaealised ei viitsi minna enam isegi koolimajast kaugemale, vaid teevad suitsu koolimaja nurga taga, kus nad ei anna just head eeskuju noorematele õpilastele.

Vahi tõi näiteid, kus kolme päeva jooksul jäi politseile tubakaseaduse rikkumisega silma noori, kes ei pidanud oma ühte rikkumist millekski ja kohtusid politseiga korduvalt.

Oli ka lausa neid, keda politsei tabas ühel päeval mitmendat korda suitsetamiselt. Vabanduseks toodi see, et ei osatud arvata, et politsei nii tihedat kontrolli alaealiste üle teeb.

Kristi Vahi kinnitas, et Pärnu noorsoopolitseil on kavas edaspidi tugevdada koostööd Pärnu linna koolidega ning kindlasti sellised kontrollimised jätkuvad.

Pärnu noorsoopolitsei kindlaks eesmärgiks on  alaealiste suitsetajate arvu vähendamine ning säästa noorte tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles