Ossinovski firma vaidleb Budapesti linnaga rongihanke pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Liis Treimann / Postimees

Oleg Ossinovskile (pildil) kuuluv Skinest Rail osales Ungari pealinna Budapesti 222 metroorongivaguni renoveerimise hankes – Budapest diskvalifitseeris ettevõtte ligikaudu 234 miljoni euro suuruse pakkumise, ent praeguseks on hankeprotsess Eesti välisministeeriumi sekkumise tõttu peatatud.

Budapesti transpordiamet (BKV) kuulutas metroovagunite renoveerimise hanke välja eelmisel aastal. Algselt esitas pakkumise hulk ettevõtteid, ent teises ringis jäid hankes osalema vaid Alstom, CAF, Metrovagonmaš, Skinest Rail ja Škoda. Seejärel loobusid osalemisest kõik peale Skinest Raili ning rongitootja Metrovagonmaši, mis kuulub Venemaa oligarhile Iskander Mahmudovile ja Vene Raudteele.

BKV otsustas hanke võitjaks kuulutada Metrovagonmaši, mille pakkumuse rahaline maht oli 81 miljardit forinti (263 miljonit eurot). Skinest Raili pakkumus oli aga vaid 72 miljardit forinti (234 miljonit eurot), vahendas Ungari väljaanne Index.hu. Budapest langetas valiku Metrovagonmaši kasuks, kuna linna hinnangul tegi Skinest alapakkumise, ent lepingu lõplikuks mahuks kujunes kõigest 69 miljardit forinti (224 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles