Soomes avatav Eesti taara tagastamise punkt on ebaseaduslik

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taara tagastamine
Taara tagastamine Foto: Pärnu Postimees / EMF / Scanpix Baltics

Helsingisse kavandatav pakendikogumispunkt, kus hakatakse vastu võtma Eesti taarat, põhineb Eesti Pandipakendi ja keskkonnaministeeiumi kinnitusel ebaseaduslikul ärimudelil, sest Eestisse on tegevusloata lubatud tuua korraga vaid neli kilo jäätmeid.

«Kui selliselt kokku kogutud pakendid tuuakse Eestisse ning antakse siin tagatisraha süsteemi, läheb see vastuollu Eestis kehtivate seadustega,» kommenteeris Eesti Pandipakendi juht Rauno Raal kolmapäeval avaldatud uudist, mille kohaselt plaanitakse Helsingis avada Eesti pandiga varustatud pakenditele mõeldud taaratagastuse punkt.

Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek ütles, et mis tahes jäätmete, mida pakendid kahtlemata on, riiki toomisel on tegu jäätmekäitlusega. «Jäätmete riiki toomiseks peab olema riikidevaheline veoluba ning need jäätmed tuleb üle anda jäätmekäitlejale ehk jäätmeluba omavale ettevõttele,» selgitas Eek. Kui veoluba ei ole, tohib korraga Eestisse tuua kuni neli kilo jäätmeid, sellest suuremad kogused konfiskeeritakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles