Kohus mõistis hääletajate sarivägistajale 15-aastase vangistuse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamises kahtlustatav Guntars.
Vägistamises kahtlustatav Guntars. Foto: Põhja prefektuur

Harju maakohus saatis 15 aastaks trellide taha lätlase Guntars Kaziksi, kes vägistas Harjumaal neli tee ääres hääletanud noort neidu.

Harju maakohus mõistis 43-aastase Kaziksi süüdi neljas vägistamisepisoodis, nendest kahel juhul olid ohvrid alaealised. Kõige noorem mehe ohver oli 14-aastane.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa kinnitusel Kaziks ennast ise üheski episoodis süüdi ei tunnistanud ning palus kohtul ennast õigeks mõista.

Lisaks 15-aastasele vangistusele, mida hakatakse arvestama eelmise aasta novembrist, kui mees kinni peeti, rakendas kohus ka karistusjärgse kinnipidamise võimalust.

Kohus saab määrata lisaks karistusele karistusjärgse kinnipidamise, kui arvestades süüdimõistetu isikut, sealhulgas varasemat elukäiku ja elutingimusi ning kuritegude toimepanemise asjaolusid, on alust arvata, et isik paneb kuritegeliku kalduvuse tõttu vabaduses viibides toime uusi raskeid kuritegusid.

Kaziks on varem kuus korda kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka seksuaalkuritegude eest.

Süüdistuse kohaselt vägistas Kaziks möödunud aasta oktoobris ja novembris Harju maakonnas erinevates kohtades neli noort neidu, kes olid eelnevalt tee ääres hääletanud ja kelle süüdistatav oma auto peale võttis.

Kohus mõistis Kaziksilt välja ka kaitsjatasu 33 600 krooni, espertiisitasud 110 000 krooni ja sundraha 10 875 krooni.

Kohtuasi lahendati kannatanute kaitseks kinnises menetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles