Droonivideo: rahandusministeeriumi hoonest on järel suur betoonmägi

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas asuvast endisest rahandusministeeriumi hoonest on järel betoonmägi ja mõningad varemed. Vaata videost, millises järgus lammutustööd on!

Aadressile Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 ehitatakse hoone, kus hakkavad paiknema rahandus-, majandus- ja kommunikatsiooni-, sotsiaal- ning justiitsministeerium.

RKAS sõlmis 2014. aasta novembris nelja ministeeriumi ühishoone rajamiseks 50-aastase kehtivusega hoonestusõiguslepingu ja 20-aastase üürilepingu ruumide kasutamiseks uutes hoonetes ehitusfirmaga Fund Ehitus seotud osaühinguga 2Torni. Investeeringu teeb erasektor, riik hakkab hoonetes büroopinda rentima. Ehitustööd kestavad 2017. aastani. 

Aspen Grupp OÜ sõlmis Fund Ehitus OÜga lepingu Tallinnas asuva rahandusministeeriumi hoone lammutamiseks 20. märstil. Hoone lammutamine on ettevõttele väljakutse, kuna varem pole Eestis tiheasustusega alal nii kõrget hoonet (47m) veel lammutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles