Eesti elanik mõisteti Saksamaal narkootikumide omamise eest kaheks aastaks tingimisi vangi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autost avastatud marihuaana. Foto pole antud artikliga seotud.
Autost avastatud marihuaana. Foto pole antud artikliga seotud. Foto: Politsei

Saksamaal mõisteti 38-aastane Eesti mees narkootikumide omamise eest kaheks aastaks tingimisi vangi.

Tänavu 30. märtsil leidsid Saksa tolliametnikud Hannoveri lähedal Eesti numbrimärgiga autost kaks kilekotti ligi 1,8 kilogrammi marihuaanaga, 2,4 grammi heroiini ja 1,8 grammi kokaiini. Lisaks kolm hinnalist mobiiltelefoni ja 1650 eurot sularahas, vahendab väljaanne Hannoversche Allgemeine.

Nii narkootikumid, mobiiltelefonid kui ka sularaha olid peidetud auto kapoti alla. Lehe andmetel on tegu Eestist pärit pereisaga.

Saksa tolliametnike teatel kontrollisid ametnikud Eesti numbrimärkidega autot Hannoveri lähedal kiirtee ääres Garbsen-Südi autoparklas. Ametnikud pidasid mehe kinni ja alustasid juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Narkootikumide hulka peetakse märkimisväärseks, sest tänavamüügist saaks sellise koguse eest hinnanguliselt 17 000 eurot.

Narkootikume omanud Eestist pärit mees tunnistas end süüdi. Ta selgitas, et oli rahahädas ning pakkus välja, et läheb ise oma diilerist sõbra kauba järele. Selle eest lubati talle 600 eurot.

Nii sõitis ta Hollandisse Arturi-nimelise tuttava juurde, kus ta kauba peale laadis. Tagasiteel võtsid tolliametnikud aga ta kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles