Tallinna loomaaeda toodi kolm halljänese poega

Inari Leiman
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaeda toodud halljänese pojad.
Tallinna loomaaeda toodud halljänese pojad. Foto: Inari Leiman

Tallinna loomaaeda toodi kolmapäeval loodusest leitud kolm halljänese poega, loomaaiatöötajad sellist teguviisi heaks ei kiida.

Loomaaed tuletab meelde, et kõik heinamaalt või põllult leitud jänesepojad tuleb jätta sinna, kust nad leiti, sest emajänes käib poegi imetamas väga ettevaatlikult vaid korra ööpäevas – päikeseloojangul. Halljänes ei ehita poegadele pesa ja jätab pojad, kes juba sündides on karvadega kaetud ja avatud silmadega, esimestest päevadest alates pikkadeks tundideks omapead.

Enamasti ei vaja abituina näivad looma- ja linnupojad inimese abi. Loomavanemad toidavad poegi edasi ka siis, kui nood on juba pesast välja läinud ja peituvad taimestikus. Inimese sekkumine peletab aga vanaloomad eemale ja katkestab kontakti poegade ning vanemate vahel. Seepärast on õigem leitud looma- või linnupoegadest rahulikult ja kiiresti eemalduda.

Möödunud neljapäeval, reedel ja teisipäeval nägid ilmavalgust kolm buhhaara hirve vasikat. Pühapäeval sündisid troopikamaja kääbusmarmosettide perre juurde kaks uut pisikest. Araraunapojad on hakanud juba iseseisvalt toituma. Muskusveised on taas kogu karjaga külastajate ees.

Loomaaed palub külastajail mitte visata maha ega lasta lendu õhukesi läbipaistvaid kilekotte, mis tuulega sõraliste aedikutesse sattudes seal suure õnnetuse võivad põhjustada, kui väheste kogemustega noorloomad kilekoti sisse söövad ja sooleummistuse tõttu elu jätma peavad.

Tulev kolmapäev, 29. juuli on rahvusvaheline tiigripäev. Sel päeval saavad kõik tiigrikostüümis või -maskis õpilased siseneda loomaaeda soodsalt. Õhtupoolikul kõnelevad tiigritest Anne Saluneem ja Aleksei Turovski. Oma teadmisi saab panna proovile viktoriiniküsimustele vastates. Päeva kohta saab täpsemat infot täpsemalt loomaaia kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles