Kohvri saatus FSB vastuluurejuhi kätes?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihkva oblastikohtu hoone.
Pihkva oblastikohtu hoone. Foto: Liis Treimann / Postimees

Venemaal vangis hoitava kaitsepolitseiniku Eston Kohvri saatuse võib määrata Vladislav Menštšikov – Kohvri ligi 11 kuud tagasi kinni võtnud Venemaa võimsa julgeolekuteenistuse FSB uus vastuluureülem.

FSB lõpetas spioneerimises süüdistatava Kohvri kriminaalasja uurimise mais, juunis algas tema üle Pihkvas kohtuprotsess, mis aga saadeti ootamatult täiendavale eeluurimisele. Pärast täiendavat uurimist jätkub täna Pihkvas kohtunik Julia Ulanova juhtimisel kohtuprotsess Kohvri üle, kelle FSB eriüksus kaitsepolitsei väitel röövis Eesti territooriumilt Eesti-Vene piiri vahetus läheduses. Kohvrit hoitakse Pihkva arestimajas.

Milleks oli FSB-l vaja ligikaudu kaheks kuuks aeg maha võtta, kui kogu eeluurimise aja saatis FSB Kohvrile määratud riikliku kaitsja Jevgeni Aksjonovi suu kaudu signaale, et uurimine on puhas formaalsus, kuna Kohvri väidetav süü on FSB kinnitusel tõendatud ümberlükkamatute tõenditega? Miks pole Kohvri lugu ikka veel rakendatud Venemaa propagandavankri ette, kuigi kohtuprotsess pakub selleks ideaalset võimalust?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles